O bučinim sjemenkama

FO(U)R KINGS bučine sjemenke dobivene su iz buče golice sorte Gleisdorfer na OPG-u ŠPOLJAR DAVOR iz Terezinog Polja.

Posebna pažnja pridaje se selekciji sjemenki kako bismo za finalni proizvod dobili isključivo sjemenke tamnozelene boje – cijele, bez loma, podjednakih dimenzija, potpuno očišćene. Jedan dio selekcije radi se strojno, a završna kontrola je u vrijednim rukama članova OPG-a zahvaljujući kojima su FO(U)R KINGS proizvodi sinonim za premium kvalitetu.

Bučine sjemenke sadrže niz nutritivno i zdravstveno korisnih sastojaka: vitamina, proteina i minerala, vlakana, masnih kiselina. U bučinim sjemenkama nema kolesterola, a obiluju selenom, cinkom, RDA željezom. Muškarcima se preporuča svakodnevno konzumiranje bučinih sjemenki kao prevencija bolesti prostate. Poznata je činjenica da bučine sjemenke ublažvaju simptome povećane prostate te imaju pozitivan učinak na učestalo noćno mokrenje. Nutrijenti iz bučinih sjemenki blagotvorno djeluju na zdravlje krvožilnog sustava i umanjuju rizik od srčanog i moždanog udara. Zbog ublažavanja simptoma menopauze kao što su napadaji vrućine (valunzi), bolovi u zglobovima, učestalost naglih promjena raspoloženja itd., bučine sjemenke zdrava su preporuka i ženama. Također su, uslijed visokog udjela cinka, odličan saveznik u borbi protiv osteoporoze.

Dijabetičarima se preporuča koristiti bučine sjemenke jer sadrže nezasićene masne kiseline koje reguliraju razinu šećera u krvi. 

Učinkovitost bučinih sjemenki pronalazimo i kada je borba s kilogramima u pitanju. One, naime, zbog izraženog udjela proteina koji sadrže, stvaraju osjećaj sitosti uslijed čega je, jasno, smanjena potreba za unošenjem hrane u organizam. Uz ublažavanje osjećaja gladi, bučine sjemenke, također, povećavaju izdržljivost prilikom vježbanja. Imaju pozitivan učinak na raspoloženje te utječu na smanjenje  razine stresa u organizmu. Neka istraživanja ukazuju i na vezu između redovne konzumacije bučinih sjemenki i povišenog libida.

FO(U)R KINGS bučine sjemenke prirodne su i zdrave grickalice koje ne sadrže aditive. Ukusne su i fine. Idealan su dodatak svakom druženju, kako dječjem uz igru, tako i okupljanjima odraslih uz sportska događanja, piknike u prirodi, kave ☕ s prijateljima ili uz čašu vina.

FO(U)R KINGS bučine sjemenke koriste se kao dodatak juhama od različitih bundeva, sezonskim salatama, palenti od buče, umacima od buče te pekarskim proizvodima kao što su kruh, peciva ili kiflice.🥨🥐.

Neka FO(U)R KINGS bučine sjemenke budu mala tajna 😊 vaših kulinarskih čarolija…

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila izvanredno iskustvo. Za više informacija pogledajte​ pravila privatnosti.
Skip to content