SASTOJCI:
- 1 kg mekog pšeničnog brašna
- 150 gr bučinog brašna FO(U)R KINGS
- 1 jaje
- ½ lit mlijeka
- 1 čajna žličica soli
- 1 čajna žličica šećera
- 1 svježi kvasac
- 100 ml hladno prešanog suncokretovog ulja
- 100 ml 100% čistog djevičanskog bučinog ulja FO(U)R KINGS
Priprema:
U posudi izmiješati pšenično brašno, bučino brašno i sol. Kvasac rastopiti u mlijeku uz dodatak 1 čajne žličice šećera. Kada se kvasac u mlijeku zapjeni, potrebno je dodati ga u brašno, a zatim u dobivenu smjesu dodati i obje vrste ulja. Sve dobro izmiješati dok smjesa ne postane srednje tvrda. Od dobivene
smjese napraviti 8 loptica. Loptice razvaljati i izrezati na 8 trokutića. Po želji kiflice puniti Namazom od bučinih sjemenki FO(U)R KINGS, sirom ili šunkom. Kiflice pripremljene za pečenje, prije stavljanja u pećnicu, premazati namazom od prethodno razmućenog jajeta i posoliti po želji. Posuti tucanim prženim bučinim sjemenkama i sezamom. Na svaku kiflicu staviti komadić stolnog margarina (ukupno utrošiti 250 gr). Peći u pećnici na 200 °C 15-20 minuta.
Bučine kiflice poslužiti za fini i zdravi doručak, užinu (snack) ili za desert.